Latin név: Simmondsia chinensis
A jojobaolajat a jojobafélék családjába tartozó jojobafa magvaiból préseléssel és finomítással állítják elő, kb.50%-os hozammal.
Összetétel:
Ez a termék aranysárga színű, olajszerű, folyékony halmazállapotú viasz, melyben főbb zsírsavösszetevőként az eikozénsavat (kb. 70%), az olajsavat és az erukasavat (kb. 10-10%) találhatjuk meg.
Felhasználás:
A jojobaolaj kedvező tulajdonságaiként említhető, hogy nehezen avasodik, gyorsan beszívódik a bőrbe, jó illatrögzítő és hidratáló, és emellett minden arcbőrtípusnál jól használható. Egymagában, ún. bázisolajként is használható, vagy összetett készítményekben (pl. olajkeverékekben, krémekben) más, alapolajként használt zsíros olajokhoz is adható 10-15%-os mennyiségben.
Javasolt alkalmazás:
Bőrápoló- és masszázsolajként minden bőrtípusra.
Tárolás:
Száraz helyen. Fénytől védve, gyermek elől gondosan elzárva tartandó!