A természetben megtalálható édesítőszerek piaca az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt. A fogyasztók is megérettek a váltásra, és már nyitottak a természetes megoldásokra. Újdonságunk a Bio Rizsszirup ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó, sűrűn folyó, mézhez hasonlító állagú természetes édesítőszer.
A rizsszirup természetes, teljes kiőrléssel előállított növényi édesítőszer. Előállításának alapja, hogy lebontják a rizsben található rostokat és a kívánt állag eléréséig főzik. Az így kapott szirup fele összetett szénhidrát, 45%-a maltóz és mindösszesen 3%-a glükóz. A finomított fehér cukorral szemben a maltóz 1-1,5 órán át emésztődik a szervezetben, az összetett szénhidrátok pedig 3-4 órán keresztül látnak el energiával. Ásványi anyagokat tartalmaz, mint például cink, magnézium, kálium, foszfor, mangán, valamint B-vitamin is található benne.
Összetevők:
100% rizs szirup*.
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 1300 kJ / 311 kCal
Zsír 0,2 g
- amelyből telített zsírsavak 0,1 g
Szénhidrát 77 g
- amelyből cukrok 53,5 g
Só 0,10 g
Fehérje 0,5 g
Felhasználása:
kávék, sütemények, desszertek édesítésére, továbbá szószok, szörpök, italok készítéséhez ajánljuk.
Tárolás:
Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023