Hamisítatlan mediterrán ízek: Morzsolt oregánó a Kotányitól. Illóolajokban gazdag, csodásan aromás, kesernyés íz - a mediterrán konyha klasszikus fűszere. Az oregánó a mediterrán konyha aromás, zamatos, kissé pikáns ízvilágának egyik alapfűszere. A fűszernövényt az olasz bevándorlók tették népszerűvé szerte a világon.
Kiválóan alkalmas az olasz ételek fűszerezésére, de vadételekhez, kacsa- és libasültekhez is ajánljuk. Az oregánóval igazi olasz ízeket varázsolhatsz a konyhádba. A tradicionális olasz fűszernövény melengető, aromás, pikáns íze pizzákhoz, tésztaételekhez, húsos és halas fogásokhoz, tenger gyümölcseihez és szószokhoz is remekül illik.
Összetevők:
Oregánó
Tápértéktartalom 100g-ban:
Energia 1044 kJ/252 kcal
Zsír 3,4 g
- ebből telített zsírsavak 0,8 g
Szénhidrát 24 g
- ebből cukor 5,6 g
Fehérje 8,6 g
Felhasználás:
Az oregánó kivételesen jól illik a húsokhoz, halakhoz, sajtokhoz, tenger gyümölcseihez és salátákhoz. Mivel főzés hatására sem veszít az ízéből, mártásokhoz is bátran használható. Az oregánó íze csodálatosan harmonizál az olajbogyóval, a paradicsommal, a kapribogyóval és a lestyánnal. Ha szárított oregánót használsz, a friss fűszernövényhez képes kisebb mennyiségű fűszerrel is ugyanolyan intenzív ízt érhetsz el. Görögország, Törökország és Olaszország mellett az amerikai konyha is előszeretettel használja az oregánót: A Tex-Mex fogásoknak, például a burritónak és az enchiladának, valamint a tipikus amerikai grillételekhez használt pácoknak és szószoknak is nagyszerű ízt ad.
TIPP!
Ha friss oregánót használsz, a legjobb, ha csak tálalás előtt adod az ételhez. Ha azonban szárított oregánót használsz, az intenzív ízhatás érdekében a főzési idő vége előtt 15 perccel add hozzá az ételhez.
Tárolás:
Száraz helyen tartandó.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 május