BIO GREENMARK AMARÁNT PUFFASZTOTT 150G
BIO GREENMARK AMARÁNT PUFFASZTOTT 150G

BIO GREENMARK AMARÁNT PUFFASZTOTT 150G

1.539 Ft
Termékkód: 48991
Kiszerelés: 150 g
Egységár: 10.258 Ft / kg
15 pont regisztrált vásárlónk számára
Készleten. Rendelje meg most, és 3-5 munkanapon belül megkaphatja
20 000 Ft vásárlás fölött a szállítás ingyenes

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium  forrást jelentő élelmiszer. Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C

Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét

Tápanyagtartalom (100g-ban):
Kalória (kJ / kcal) 1678 kJ/ 398 kcal
Fehérje (g / 100g) 14,6 g
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) 62 g/ 1,5 g
Zsír/Telített zsír (g / 100g) 8,8 g/ 2,5 g
Rost (g / 100g) 6,3 g
Nátrium (mg / 100g) 50 mg

Felhasználás
reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefírbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára

Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből  pedig  (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni.

Édes recept amaránttal

Amarantszelet  hozzávalói:

Elkészítése

  1. A választott cukrot feloldjuk egy kevés növényi tejben vagy vízben, hogy elolvadjon, fogyasztáskor ne ropogjon a fogunk alatt a sütiben.
  2. Keverjük össze a csokoládét, a mogyoróvajat és a kókuszzsírt és olvasszuk fel.
  3. Keverjük bele az olvadt csokis sűrítménybe az őrölt mandulát és az amarántot.
  4. Papírral bélelt formában tegyük a hűtőbe 2 órára, majd szeleteljük és tálaljuk.

* Mikroelemnek nevezzük azt az ásványi anyagot, amelyből naponta néhány milligrammra vagy még annál is kevesebbre van szükségünk. Ezek közül példaként emelhető ki a vas vagy a cink.

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 február

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkreFeliratkozás után értesülést kap az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről. A hírlevélről bármikor leiratkozhat.