Az aszkorbinsavnak nagyon sok jótékony hatása van szervezetünkre, például a bőr kollagénjének képződéséhez nélkülözhetetlen anyag, hiányában a bőrünk töredezett és száraz lesz. Gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását, segít az égési sérülések, sebek, fogínyvérzés gyógyításában és gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást és a hegképződést, ezért operáción vagy bármilyen sérülésen átesett betegeknek ajánlatos nagyobb mennyiségű (napi 1000 mg) C-vitamint fogyasztani.
Diabetikus és gluténmentes étrendbe beilleszthető. Kakaó szárazanyag tartalom: legalább 58%.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Gluténmentes. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.
Összetevők:
eritritol, szteviol glikozididok (0,026%), kakaóvaj, inulin, zsírszegény kakaópor, liofizált narancs (3%) emulgeálószer: napraforgó lecitin, természetes narancs és vanília aroma
Allergének:
Nyomokban tejet, szóját, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat.
Tápérték 100 g termékben:
Energia 1605 kJ/390 kcal
Zsír 36g
- ebből telített zsírsavak 22g
Szénhidrát 33g
- ebből cukor 18g
- poliolok 29g
Rost 18g
Fehérje 6g
Só 0,2g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Származási hely: Spanyolország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2015. április