Lisztkeverék szénhidrátcsökkenett*, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, burgonyamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú, élelmi rostban gazdag, akár hozzáadott cukor-mentes, hozzáadott zsiradék-mentes, élesztő, vagy sütőpor hozzáadásával készült kenyerek és péksütemények készítéséhez.
*30 %-kal csökkentett szénhidráttartalom a gluténmentes lisztkeverékekhez képest.
Összetevők:
gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), arany lenmagliszt
Hozzáadott cukrott nem tartalmaz. Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergének:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: 1335 kJ / 320 kcal
Zsír: 3,1 g
- amelyből telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát: 49 g
- amelyből cukrok: 0,8 g
Rost: 24 g
Fehérje: 13 g
Só: 0,07 g
Felhasználási javaslat:
SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT KENYÉR RECEPT
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 468 g lesz.
RECEPT 6 DARAB SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT ZSEMLÉHEZ, VAGY KIFLIHEZ
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 6 darab egyforma kiflit, vagy zsemlét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Körülbelül 458 g lesz.
ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT KENYÉR RECEPT
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45-60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
Átlagos tápérték 100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke:
Energia 702 kJ /168 kcal
Zsír 1,6 g
- amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 26 g
- amelyből cukrok 0,8 g
Rost: 13 g
Fehérje: 6,8 g
Só: 1 g
A kész kenyér és zsemlék amint kihűltek azonnal fagyaszthatóak. Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményednek.
Tárolás:
száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 augusztus