A köles egy apró szemű, régóta ismert és termesztett gluténmentes álgabona.
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes, és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmazhat.
Összetevők:
hántolt köles
Allergének:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1581 kJ / 378 kcal
Zsír 4,2 g
- amelyből telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát 73 g
- amelyből cukrok 0,5 g
Rost 5,8 g
Fehérje 11 g
Só 0,01 g
Felhasználása:
köretként, kásaként, levesbetétként, salátákhoz, édességekhez, túró helyettesítéséhez
Elkészítés:
Mossuk át alaposan forró folyóvíz alatt, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel, résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton pároljuk puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Fedjük le további 5-10 percre, hogy a maradék folyadékot is felvegye.
Tárolás:
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen!
Származási hely: Ukrajna
Nettó tömeg: 500 g
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 augusztus