Összetevők:
gluténmentes búzakeményítő, dextróz, sovány tejpor, kukoricaliszt, stabilizátorok (guargumi, xantángumi, E464), étkezési só, térfogatnövelő szer, (nátrium-karbonátok), emulgálószer(napraforgó lecitin), aroma(vanilin)
Allergének:
gluténmentes búzakeményítő, tejpor
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1457 kJ/343 kcal
Zsír 0,2 g
- amelyből telített zsírsavak 0,1 g
Szénhidrát 81,9 g
- amelyből cukrok 24,7 g
Rost 1,8 g
Fehérje 2,5 g
Só 1,03 g
Recept javaslat 12 darab muffinhoz:
• 250 g maria’s sweet baking mix
• 110 g kristálycukor
• 12 g sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 200 ml joghurt
• 80 ml napraforgó olaj
Elkészítés:
A folyékony összetevőket – azaz a tojásokat, a joghurtot és az olajat – egy tálban egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a másik tálban elkevert száraz anyagokat és kézi mixerrel összedolgozzuk. A tésztát a papírral kibélelt muffin formákba öntjük úgy, hogy csak a feléig teljenek meg. Előmelegített 180C fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: A tésztához adhatunk ízlés szerint gyümölcsöket, csokoládé darabokat, kakaóport.
Tárolás:
Normál, hűtést nem igényel.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2020 március