Értékes növényi fehérjéket, ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat és élelmi rostokat tartalmazó, a teljes olajos magvakhoz képest alacsonyabb (préselés révén csökkentett) zsiradéktartalmú, fehérjében és rostban gazdag növényi élelmiszer. A tökmag, a kendermag és lenmag tápanyagai hatékonyan kiegészítik egymást.
Allergének:
Olajos magvakat, szezámmagot is felhasználó üzemben készül. Az üzembe gluténtartalmú összetevő nyomokban sem kerül.
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia 1231,16 kJ | 291,92 kcal
Zsír 7,6 g
- amelyből telített zsírsavak 2,17 g
Szénhidrát 4,68 g
- amelyből cukrok 3 g
Rost 12,4 g
Fehérje 51,2 g
Só 0,01 g
Felhasználás:
Igény szerint 1-2 evőkanál turmixba, krémlevesekbe keverve fogyasztható!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 szeptember