SZAFI FREE GLUTÉNMENTES FÁNK LISZTKEVERÉK 1000G
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES FÁNK LISZTKEVERÉK 1000G

SZAFI FREE GLUTÉNMENTES FÁNK LISZTKEVERÉK 1000G

5.004 Ft
Termékkód: 46016
50 pont regisztrált vásárlónk számára
Készleten. Rendelje meg most, és 3-5 munkanapon belül megkaphatja
20 000 Ft vásárlás fölött a szállítás ingyenes
5% ajándék kupon a következő vásárlásához

Összetétel:
Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: 1410 kJ / 334 kcal
Zsír 1,6 g
 - amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát 67 g
 - amelyből cukrok 1,6 g
Rost 14,3 g
Fehérje 5,6 g
Só 0,03 g

Fánk recept (7 db fánkhoz):

Hozzávalók: 160 g meleg víz (nem forró, de a langyosnál melegebb); 5 g alamaecet, vagy frissen facsart citromlé; 12 g eritrit (kristálycukorral helyettesíthető); csipetnyi só (kb. 0,5 g); 5 g citromhéj; késhegynyi vanília őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma; 150 g Szafi Free fánk lisztkeverék

Elkészítés:

  1. Forrósítsuk fel a kókuszolajat.
  2. Mérjük ki a vizet, majd a fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó alaposan.
  3. Pihentessük 5 percig.
  4. A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. (Ne legyen vastagabb, mert sütés közben az olajban szépen meg fog nőni.)
  5. Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával.
  6. Vagy egy nagy pohár szájával (8 cm-es), majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával (3 cm, pl. egy ásványvizes kupakkal, vagy 3 cm-es mini pogácsaszaggatóval).
  7. Forró kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül. Oldalanként kb. 2-2,5 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.
  8. Kevés olajat szív magába!
  9. Ízlés szerint tálaljuk lekvárral, csokimázzal, színes „cukormázzal”(cukormáz: porcukor vagy poreritrit kikeverve  színes gyümölcslevével, pl. málnával) 

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó! 

 

Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 február

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkreFeliratkozás után értesülést kap az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről. A hírlevélről bármikor leiratkozhat.