A lisztkeverékből gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott olajtól mentes piskóta készíthető.
Összetevők:
teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, cirokliszt, útifűmaghéjliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
Energia 330 kcal / 1400 kJ
Zsír 1,1g
- ebből telített zsírsavak 0,5g
Szénhidrát 70,2g
- ebből cukrok 1,6g
Fehérje 7,2g
Só 0,2g
Piskóta recept (18 cm-es tortához):
Hozzávalók:
Elkészítés:
Megjegyzés:
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2016 augusztus