A spaghetti Olaszország legnépszerűbb tésztaformátuma. Neve az olasz „spaghi” szóból ered, melynek jelentése „zsinórok." A spaghetti Dél-Olaszországból származik és általában paradicsomos szószokkal, friss zöldségekkel vagy hallal tálalják.
Összetevők:
fehér kukoricaliszt 65%, sárga kukoricaliszt 29.5%, rizsliszt 5%, ivóvíz, emulgeálószerek: zsírsavak mono és digliceridjei
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia kcal 359 / kj 1524
Zsír 1,8 g
- amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát 78,7 g
- amelyből cukrok 1,2 g
Rost 1,1 g
Fehérje 6,5 g
Só 0,003 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2024.