Quinoalisztből készült gluténmentes spagetti száraztészta kölesliszttel.
Az inkák aranyaként is emlegetett quinoa Dél-Amerikából származik. Már sok-sok évvel ezelőtt is előszeretettel fogyasztották. Gazdag fehérjékben, lipidekben, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, az esszenciális aminosavak jónak mondható egyensúlyával.
A quinoatésztával változatosabbá tehetjük étkezéseinket, ráadásul nem tartalmaz glutént, tojást, szóját, tejet.
Összetevők:
quinoaliszt (52 %), kölesliszt, útifű maghéj liszt, ivóvíz
Allergének:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1412 kJ / 335 kcal
Zsír 4,4 g
- amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 58 g
- amelyből cukrok 0,5 g
Rost 8,9 g
Fehérje 12 g
Só 0,01 g
Elkészítési javaslat:
Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Tárolás:
száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 200 g
Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 július