6 tojásos, csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes száraztészta.
Összetétel:
tápiókakeményítő, bambuszrost, teljes tojáslé, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, ivóvíz, kókuszliszt, batátaliszt.
Allergének:
Szezám, Tojás
Nyomokban zellert, mustármagot, dióféléket és szulfitokat tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g száraztésztában / 100 g kifőtt tésztában*
Energia: 1359 kJ / 326 kcal - 453 kJ / 109 kcal
Zsír: 6,4 g / 2,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,3 g / 0,8 g
Szénhidrát: 39 g / 13 g
- amelyből cukrok 1,2 g / 0,4 g
Rost: 34 g / 11 g
Fehérje: 11 g / 3,7 g
Só 0,20 g / 0,07 g
Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
*Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 8-10 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2018 augusztus