A spirulina algának nagyon magas a fehérje, az esszenciális aminosav, a vas és a klorofill tartalma.
A spirulina gyakorlatilag a legjelentősebb B-12 vitamin és fehérje forrás a vegetáriánusok számára. A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100g spirulinában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina szabályozza a magas vérnyomást és növelheti az erek rugalmasságát. Megelőzés és kezelésként is használható a zsírmáj és a cirrózis ellen, valamint csökkenti a májgyulladás kialakulásának a lehetőségét.
A spirulina nagy segítséget nyújthat a túlsúly elleni küzdelemben is. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80%-t, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be. Ezenkívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára.
A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például, vasat is, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofillt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat. A spirulina magas vastartalommal és B12-vitamin tartalommal rendelkezik. 10g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, vagy 320g májnak. A spirulina B12-vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért a spirulina nagyon jó hatású vashiányos megbetegedések és rosszindulatú vérszegénység megelőzésére.
Összetevők:
100% spirulina (alga)
Származási hely: Kína
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. július