A Bio-Marine Plus egy omega-3-zsírsavban gazdag, könnyen felszívódó halolaj készítmény telítetlen zsírsavakkal, optimális EPA- és DHA-tartalommal, mely védelmet nyújt a szív- és érrendszer számára. (A szervezet ebben a formában jobban képes felvenni és hasznosítani a zsírsavakat.)
A magas egészséges omega-3-zsírsav-tartalom a Bio-Marine Plus terméket alkalmassá teszi, hogy pótolja ezen zsírsavak hiányát és emellett a halfogyasztás alternatívájaként is alkalmazható. Egy kapszula elfogyasztásával az ILSI (1989) által javasolt napi EPA- és DHA- bevitel 81%-a fedezhető.
Halolaj
A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.
Omega-3 zsírsav
Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, diófélék és szójatermékek fogyasztásával.
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterin szintet is egyaránt. Az esszenciális zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést, felgyorsítják az újjáépülést, támogatják az optimális hormontermelést, illetve elősegítik a kötőszövetek és az ízületek egészségét.
Összetevők:
halolaj, zselatin; Hordozók: E 422, E 551, Színezék: E 150d Vitaminok: fólsav, cianocobolamin (B12) felhasználásával.
Élesztő-, cukor- és glutenmentes.
1 kapszula tartalmaz:
Energia 21 KJ / 5 kcal
Fehérje 120 mg
Szénhidrát 64 mg
Zsír 475 mg
- ebből: telített zsírsav 10 mg
- egyszeresen telítetlen 80 mg
- többszörösen telítetlen zsírsav 385 mg
ebből - W 3: 333 mg ebből - EPA: 166 mg - DHA: 119 mg
Fólsav 100 mg 50% RDA*
B12-vitamin 1 mg 100% RDA*
*RDA: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel.
Felhasználási javaslat:
Naponta 1 kapszula (a halfogyasztástól függően) étkezés közben. Antioxidánsokkal együtt ajánlott alkalmazni.
Figyelmeztetés:
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!