C-vitamin pótlásra, befőttek, savanyúságok készítéséhez egyaránt felhasználható L-aszkorbinsav.
A C-vitamin hozzájárul többek között az immunrendszer megfelelő működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Antioxidánsként gátolja a gyümölcsök, zöldségek barnulását, otthoni befőzésekhez, savanyúság beállítására ízesítőként is felhasználható.
Összetevők:
L-aszkorbinsav
Felhasználási javaslat:
Sütéshez, főzéshez: befőttek, savanyúságok, lekvárok készítésénél 5 kg hőkezelt késztermékhez adjon 1 evőkanál (5 g) aszkorbinsavat.
Vitaminpótlásra fogyasszon naponta 1 lapos teáskanálnyit (1g) egy pohár gyümölcslében, teában oldva, lehetőleg étkezés után.
Vitaminpótlásra javasolt napi adag (1g) hatóanyag tartalma: (NRV*%)
C-vitamin: 1000mg - 1250%
*NRV - felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-ban kifejezve.
Tárolási információ:
Hűvös (15-20C), napfénytől és párától védett helyen.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig
Származási ország: Kína
Figyelmeztetés:
A magas hőmérséklet felgyorsíthatja az aszkorbinsav bomlását. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Vesekő képződésre hajlamosak, vesebetegek számára fogyasztása nem ajánlott!
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2017 január