A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Glikémiás indexe: 30 (alacsony)
Mire jó?
Proteinben, emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Termékjellemzők:
Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia 1664 kJ / 398 kcal
Fehérje 22 g
Szénhidrát 74,2 g
Zsír 1,5 g
Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium
Vitamin: B1, B2, B6
Felhasználása:
A barna lencsét főzelékhez, levesekhez, kenyérre kenhető krémekhez, feltétnek ajánljuk.
Főzése:
A főzést megelőző este áztassuk vízbe. Főzési ideje kb 30 perc.
Diéták:
Ha óvatosan bánunk a fűszerekkel, remek fogyókúrás étel. Candida diéta alatt is fogyasztható. Természetben előforduló formájában gluténmentes.
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2023