A quinoa egy dél-amerikai gabonaként felhasználható növény.
Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza a növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.
Összetétel:
Ásványi anyagok: magnézium, foszfor, kalcium, kálium, vas, cink.
Vitamin: B1, B2, B3, B6, C
Allergének:
A termék szóját, glutént és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1541 kJ / 368 kcal
Zsír: 6,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,6 g
Szénhidrát: 64,2 g
- amelyből cukor: 0 g
Rost: 7 g
Fehérje: 14,1 g
Só: 0,0125 g
Felhasználása:
Köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.
Elkészítése:
Kétszeres vízben kell puhára főzni.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. június