A meggy az egyik legértékesebb magyar gyümölcs. Az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcs.
Pikáns, savanyú íze "elijeszti" a vírusokat, kiemelkedő a vértisztító hatása. A gyümölcs gyorsan beérik, frissen rövid ideig tárolható, azonban tartósítószer használata nélkül megaszalva, egész évben élvezhető. Télen kitűnő "gyógyszerként" szolgál a meghűlés ellen.
Felbontás után azonnal fogyasztható.
Összetevők:
magozott meggy.
Átlagos tápérték 100g-ban:
Energia 304 kcal
Fehérje 6,1 g
Szénhidrát 74,1 g,
- ebből cukrok 67 g
Zsír 1,8 g,
- ebből telített zsírsavak 0,18 g
Élelmi rost 9,7 g
Nátrium 0,045 g
E-vitamin 1,21 mg
C-vitamin 52,72 mg
Folsav 160,5 µg
Kálium 1532,1 mg
Vas 3,1 mg
Magnézium 53,1 mg.
Az egyéni szükséglet az életkortól, nemtől, testtömegtől és a fizikai aktivitás mértékétől függően változhat.
Felhasználás:
Fogyassza reggelihez müzlijébe keverve, önmagában csemegeként, sütemények készítéséhez vagy desszertek díszítéséhez.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.