A csírák koncentráltan tartalmazzák a növény növekedéséhez szükséges vitmainok, ásványi anyagok, enzimek és antioxidánsok egy részét. Friss forrásként funkcionálva segítik az immunrendszert, a téli időszakban így nagyon hasznosak.
A retekmag egy természetes antibiotikum. Több hőt termel, mint a kifejlett retek, elősegítheti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztító folyamatot indít el. Vitamin: C
Összetevők:
*retek mag
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Felhasználási javaslat:
csíráztatáshoz
A kikelt csíra magában, salátaként, szendvicsekben, zöld köretként egészben, vagy nyers ital részeként leturmixolva fogyasztható.
Csíráztatás menete:
Áztassa bea magokat éjszakára. Reggel öntse le róluk a vizet, mossa át a magokat és tegye sötét helyre az edényt. A magokat naponta legalább kétszer (reggel, este) öblítse le, utána ne álljanak a vízben. A kikelt csírás 3-4 nap után fogyaszthatóak. A csírákat érdemes hűtve tárolni, különben megposhadnak.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Olaszország