A lucerna (ALFALFA) csírája lúgosítja a vért és jótékony koleszterinszint csökkentő.
Csíráztass!
A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek.
Minden mag információt és tápláló elemeket tárol! Nincs még egy olyan természetes növényi táplálék a Földön, ami több tápanyagot tartalmazna, mint a friss csíra. A friss csíranövények salaktalanítják, lúgosítják a szervezetet, kalóriaszegények, nem hizlalnak, nem puffasztanak, antiszeptikus és antiallergén hatásúak. A frissen előbújó csírák egyedülálló "élő" élelmiszerek, kedvező élettani hatásaikat a koncentrált, könnyen emészthető, gyorsan hasznosuló enzimek, fitovegyületek, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és rostok adják. Az otthoni csíráztatás nem csak a testnek, de a léleknek is gyógyítója. A csíranővények növekedése visszavisz minket a gyermekkorba, az iskolás évekhez, amikor környezetórán babot csíráztattunk. Újra rácsodálkozik az ember, hogy milyen fantasztikus is a természet! A csíráztatás reneszánszát éli, ami a kedvező élettani hatásoknak, mint lúgosítás, salaktalanítás és antiszeptikus hatás, valamint az egyedülálló tápanyagtartalomnak köszönhető. A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a vitalizáló és védő elemek. Ez a tápanyag tartalom a csíráztatás első napjaiban a legmagasabb. Csupán a víz, levegő és a megfelelő hőmérséklet szükséges a csírázási folyamat elkezdéséhez.
Összetevők:
lucerna mag*
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
*A termék kereskedelmét ellenőrzi: HU-ÖKO-02
Allergének:
Nyomokban glutént, mustárt, szóját tartalmazhat.
Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e sérült magok, azokat távolítsa el. Miután lejárt az idő, mossa át őket vízzel és helyezze el őket a csíráztatóba. Ha tálcásat használ, akkor figyeljen, hogy egyenletesen oszlassa el a magokat.
Öblítés: naponta 2-3-szor, míg meg nem kezdődik a csírázás
Csíráztatási idő: 4-6 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július