Hántolt és pelyhesített szezámmag.
A szezámmag hántolása után, (a hántolással - a "pelyva" - lesz lekoptatva) megmaradó mag kemény és az emésztőrendszer számára alig feldolgozható, mivelhogy az emberi emésztőszerkezet, az enzimek, a sav nem tudja teljesen szétbontani a kemény magburok miatt. Ezért szaknyelven mondva "feltárjuk". Vagyis pelyhesítjük, hogy a különböző felhasználási területekre alkalmassá váljék.
A Tahini a keleti világban napi szintű élelem, talán ennek- is - köszönhető, hogy egyszerű táplálékok és látszólag szegényes élelmi ellátottság mellett is, az ún. civilizációs betegségek (túlsúly, cukorbetegség, vastagbél és végbélrák, stb) kevésbé jellemzők.
Összetevők:
pirított őrölt szezámmag
Allergének:
szezámmag
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 2334 kJ / 534 kcal
Zsír 42,2 g
- amelyből telített zsírsavak 3,6 g
Szénhidrát 28,9 g
- amelyből cukrok 1,6 g
Fehérje 18,3 g
Só 1 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Magyarország (hazai feldolgozású termék)