Természetes összetevők, Tengeri sóval, Hozzáadott ízfokozók nélkül, 500 g húshoz
Összetevők:
Tengeri só, szárított fokhagyma 8%, édes pirospaprika 7,5%, oregánó 6%, kömény, cukor, gyömbér 4%, fekete bors, kakukkfű, kurkuma 2,8%, majoránna, szerecsendió, kukoricakeményítő, szárított vöröshagyma, koriander, rozmaring, fahéj,chilipaprika, fehér bors, kardámom.
Allergének:
Búzalisztet, tejet, tojást, zellert és földimogyorót is tartalmazhat
Tápanyagok 100 g termék átlagosan tartalmaz:
Energia 800 kJ/191 kcal
Zsír 3,8 g
- amelyből telített zsírsavak 0,8 g
Szénhidrát 22 g
- amelyből cukrok 17 g
Rost 18 g
Fehérje 8,3 g
Só 41,2 g
Elkészítési javaslat:
(500 g hagyományos gyros húshoz):
1. Szórjuk meg a húst a fűszerkeverékkel. Ízlés szerint ét- vagy olívaolajjal is megkenhetjük.
2. A fűszeres húst hagyjuk állni nagyjából 30 percig.
3. Sütőben, serpenyőben vagy szabad tűzön is elkészíthetjük.
Tárolás:
Száraz helyen, szoba hőmérsékleten tárolandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 augusztus