A kölesgolyókat már minden bizonnyal Te is ismered, de köretként is kóstoltad már ezt az értékes gabonát? Ha még nem tetted meg, itt az ideje, hiszen számos jó tulajdonsággal bír! Az egyik leggazdagabb magnéziumforrás, de tartalmaz foszfort, mangánt, kovasavat, fluort, káliumot, cinket és vasat is. Különösen gazdag E- és B-vitaminokban. A benne található szénhidrátok java keményítő, amit a szervezet energiaforrásként tud hasznosítani. Segít a lúgosításban és magas rosttartalmának köszönhetően igen könnyen emészthető és hamar kelt telítettség- érzetet. Nagyon fontos pozitívuma még, hogy gluténmentes.
A köles az egyik legősibb gabonafajta, mely Kínából ered, csak kiesett a köztudatból egy időre. Szerencsére azonban egyre többen fedezik fel újra. Legyél Te is egy a felfedezők közül és tapasztald meg a számtalan elkészítési módot!
Összetevők:
hántolt köles*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Allergének:
Földimogyorót szezámmagot és búzát feldolgozó üzemben van csomagolva.
Tápérték 100g termékben:
Energia: 1 512 KJ / 357 KCAL,
Zsír: 3,9 g,
- amelyből telített zsírsavak: 1 g,
Szénhidrát: 69 g,
- amelyből cukrok: 2,2 g,
Só: 0,01 g,
Fehérje: 9,8 g
Felhasználás:
1 rész kölest 3 rész vízben kb 15 perc alatt puhára főzünk. Mézzel mazsolával kókusszal ízesítve édesen vagy sósan elkészítve köretként is fogyasztható.
A Biopont javaslata a felhasználásra: A kölest előkészítés előtt mosd meg, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt főzd puhára!
Tárolás:
Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó, 2023