Az adzuki bab gazdag proteinekben, B1-és B2- vitaminokban, kálciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, ezek mellett jelentős vasforrás.
Termékjellemzők:
Mire jó?
Serkenti a vese működését, természetes vérnyomás-, koleszterin- és inzulinszabályozó.
Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan:
Energia 1493 / 357 (kJ / kcal)
Fehérje 21,5g
Szénhidrát 58,4 g
Zsír 1,6 g
Élelmi rost 7,5 g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, E
Felhasználása:
Ragukhoz, salátaként, szalsza alapjaként, szendvicsekhez is használható. Távolkeleti ételek fontos összetevője. Csíráztatva salátaként fogyasztható.
Főzés:
Főzési ideje kb. 45 perc
Diéták:
Candida diétába is beépíthető. A csíráztatott bab azonban csak főve ajánlott a candida diétában.
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július