A mungóbab konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé.
Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Jelentős B- és C-vitamin forrás, vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban is gazdag. Fehérje: 23,9g / 100g.
Konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé: egészséges egytálételek, főzelékék, saláták, pástétomok kedvelt alapanyaga. Készíthetünk belőle kását, színesítheti a reggeli ételeinket, de például levesnek is kiváló.
A mungóbab már kr.e. 1500 óta főleg az ázsiai kultúrák ételeinek sorát gazdagította.
100 gramm mungóbab tápértéke:
Energia KJ-ban: 1452
Energia Kcal-ban: 347
Zsír: 1,2g
- amelyből telített zsírsav: 0,34g
Szénhidrát: 62,6g
- amelyből cukor: 6,6g
Fehérje: 23,9g
Só: 0,013g
Elkészítés:
Éjszakán át beáztatjuk, majd öt percig főzzük.
Csíráztatásra is alkalmas.
Tárolás:
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2022 március