Karob? Szentjánoskenyérmag? Ezek a szavak számodra is misztikumként csengenek? Itt az ideje eloszlatni a karobot körül lengő ködöt!
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra hasonlító, kissé édeskés ízű, élelmi rostokban gazdag alapanyag. Antioxidáns hatású, gazdag vitaminokban (A és B vitamin), kalciumban és ásványi anyagokban. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát tartalma magasabb a kakaóporénál. Koffein-, teobromin-, valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény. A karobot így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek is. Használhatod kakaópor helyett, vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni.
Összetevők: karob*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó.
Allergének:
A termék búzát feldolgozó üzemben van csomagolva!
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1194 KJ / 286 KCAL,
Zsír: 0,5 g,
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g,
Szénhidrát: 44 g.
- amelyből cukrok: 30 g,
Fehérje: 4,6 g
Só: 0,03 g,
Felhasználás:
Használható kakaópor helyett vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni.
Tárolás:
Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Forrás: gyártó/forgalmazó, 2023