A cikória egészségmegőrző hatása tudományos vizsgálatok által igazolt, nem véletlen hogy közel 100 éve fontos része a táplálkozásunknak.
Magas inulin tartalma csökkenti a bél PH értékét, javul a vitaminok és ásványi anyagok felszívódása, a szervezet Ca és Mg ellátottsága, segít az oszteoporózis (csontritkulás) megelőzésében és az egészséges bélflóra helyreállításában.
Összetevők:
cikóriaaszalvány (őrölt, pörkölt) 99%, napraforgó olaj.
Allergének:
A termék nyomokban glutént tartalmazhat.
Átlagos tápérték adatok 100g-ban:
Energia 339 kcal / 1429 kJ
Szénhidrát 67g,
- amelyből cukor 3,6g
Zsír 0,7g,
- amelyből telített zsírsav 0,1g
Fehérje 5,2g
Rost 22g
Só 0,99g
Elkészítési javaslat:
1 liter hideg vízbe tegyünk 3 púpozott evőkanál (kb. 30 g) cikória kávét. 3-4 percig forralva főzzük fel és 5 perc állás után szűrjük le. Fogyasztható önmagában, tejjel, babkávé vagy malátakávé hozzáadásával. Filteres kávéfőzőn is lefőzhető.
Tárolás:
Száraz hűvös helyen tartandó. Minőségmegőrzési idő: 5 év.