A mangópüré sokféleképpen felhasználható, jól variálható édes és sós ízvilággal is, emellett számos jó hatással bír a szervezetre. Magas a vitamin tartalma, több ásványi anyagot is tartalmaz, élelmi rostokban gazdag.
Mangó fogyasztásának előnyei:
Összetevők:
mangópüré 95%, víz, citromsav, cukor.
100g mangópüré átlagos tápértéke:
Energia: 102 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 25 g
- amelyből cukrok: 16 g
Fehérje: 0,2 g
Só: 0 g
Felhasználása:
Széles körben felhasználható: a mangó gyakori és népszerű felhasználási formája a püré. tehetjük például fagylaltokra ízesítőként, lassit vagy jégkrémet is készíthetünk, ízesíthetjük a reggeli joghurtunkat, de süteményekhez, desszertekhez, tejberizshez, tortákhoz is felhasználhatjuk. Készíthetünk chutney-t, gyümölcssalátát, gyümölcslét vagy lekvárt is belőle.
Tárolás:
Száraz, hűvös, fényvédett helyen tartandó. Felbontás után, másik edényben hűtőben tartandó, és legfeljebb 2 napig el kell fogyasztani.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 augusztus