Megújult receptúra, gluténmentes, természetes csokoládé aroma, kakaópor és csokoládépor felhasználásával.
Összetevők:
kukoricakeményítő, kakaópor, csokoládépor (cukor, kakaópor, kakaóvaj), természetes csokoládé aroma, természetes vanília aroma.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1412 kJ / 341 kcal
Zsír 1,4 g
- amelyből telített zsírsavak 0,9 g
Szénhidrát 77 g
- amelyből cukrok 0,6 g
Fehérje 3,1 g
Só 0,07 g
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalmát 5 dkg cukorral (kb. 3 evőkanál), és a 1/2 liter tejből 8 evokanálnyival csomómentesre keverjük. A maradék tejet is hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk. A pudingot hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, hagyjuk kihűlni. Miután a puding megszilárdult, azonnal fogyasztható.
A pudingporból ízletes krém is készíthető!
Ebben az esetben a pudingport csak 3 dl tejjel főzzük fel. A kihűlt pudinghoz 5 dkg vajat és 1 tojássárgáját adjunk hozzá, amelyeket előzőleg habosra kevertünk. Az így elkészített krém alkalmas torták, sütemények töltésére, de önállóan is fogyasztható.