Sárgaborsó dara formában, gyorsan megfő, könnyen kezelhető. A sárgaborsó magas fehérjetartalmú hüvelyesféle, amelyet szárítva, felezve vagy lisztté őrölve használnak fel. A felhasználásának előnyei: közel egyharmadára csökkent főzési idő (7-10perc), és a kevesebb hőkezelésből eredő lényegesen kisebb tápanyagveszteség.
Egyszerű, gyors... saját őrlésből.
Összetevők:
sárgaborsó
Allergének:
Zabot, szezámmagot és zellert is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom 1400 KJ/ 321 kcal
Fehérje 21,7 g,
Zsír 1,5 g,
- amelyből telített zsírsavak 0,10 g
Szénhidrát 53,1 g,
- amelyből cukrok 0,0 g,
Só 0,0 g.
Felhasználás:
levesekbe, főzelékek sűrítésére, pástétom készítéséhez.
TIPP: Próbálja ki a sárgaborsó krémlevest ATAISZ zöldfűszersóval ízesítve!
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2020 március