A búza legtisztább formája.
Évezredeken keresztül ez az ősi gabona biztosította az emberiség alapvető élelmiszer ellátását. A mai búzának csak igen távoli rokona. A tudatos táplálkozás kihagyhatatlan eleme. Bátran ajánljuk sütéshez-főzéshez. Kenyerek, kelt tészták, omlós sütemények, vajas tészták, palacsinták készítéséhez.
Az ősbúza sárga lisztjéből készült ételek könnyen emészthetőek és nagyon finomak. Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Fizikai és kémiai tulajdonságok:
Hamu, % (m/m) legfeljebb: 0,90
Nedvesség tartalom, legfeljebb,% (m/m): 15,0
Szemcseméret, µm: 315 µm-en áteső rész 100 %, 250 µm-en áteső rész, legalább 95%
Esésszám (s) legalább: 200
Összetevők:
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó bio étkezési alakor ősbúza őrleménye.
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Átlagos tápérték / 100 g
Energia : 1556kJ / 367 kcal
Zsír : 1,9 g
- amelyből telített zsírsavak : 0,3 g
Szénhidrát : 72,6 g
- amelyből cukor : 2,6 g
Élelmi rost : 2,5 g
Fehérje : 13,6 g
Só : 0,025 g
Tárolás:
Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus