A kutatási eredmények alapján az a következtetés vonható le, hogy akik koleszterinszintjüket a biztonságos határok között akarják tartani, a zabkorpa rosttartalma a legmegfelelőbb. Vegán és vegetáriánus diétába is beilleszthető.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik. A másik előny az, hogy a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti. A zabkorpával folytatott vizsgálatok hőskorában James Anderson, a Kentucky Egyetem Lexingtoni Belgyógyászati Klinikájának orvosa eleinte cukorbetegek vércukorszintjét próbálta befolyásolni zabkorpával, eközben fedezte fel, hogy a betegek vérének koleszterinszintje is csökkent.
Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.
Összetevők:
zabpehely
Allergén: glutén
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1508 kJ / 357 kcal
Zsír: 6,3g
- amelyből telített zsírsavak: 1,4g
Szénhidrát: 59,8g
- amelyből cukrok: 1,6g
Fehérje: 15,2g
Só: 0,04g
Felhasználás:
Fogyasztható joghurtban, müzliben.
Ajánlott napi adag: 1-2 evőkanál
Származási hely: Magyarország