Növényi eredetű, teljesen természetes, könnyen emészthető, kiváló minőségű fehérjeforrás. Magas, 80%-os fehérjetartalom! 100 grammban 80 gramm protein!
A borsófehérje a legjobb növényi fehérjék közé tartozik, nem csak tápértéke, de emészthetősége és hasznosulása miatt is. A borsó fehérje aminosav profilja kiváló (tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat), elenyésző mennyiségű szénhidrátot és zsírt, valamint 0% koleszterint tartalmaz. Ennek köszönhetően tökéletes megfelel az aktív, egészséges életmódot követő embereknek.
A borsófehérje könnyen emészthető, nem okoz kellemetlen emésztési zavarokat, és felszívódási aránya rendkívül magas, 98 százalékos! A szervezet szinte teljesen képes felhasználni és saját szöveteibe beépíteni. Várandós és szoptató kismamák is biztonsággal fogyaszthatják, a kiegyensúlyozott és változatos étrend kiegészítéseként, a fokozott fehérjeigény kielégítésére. A legújabb kutatások szerint terhesség idején napi 1,7-1,8 g/testsúly kg fehérje bevitelére lehet szükség.
Összetevők:
Borsóból kinyert természetes borsófehérje
Allergének:
Olyan gyárban készül, ahol feldolgoznak dió – és mogyoróféléket.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 406 kCal
Zsír 6%
Szénhidrát 3%
Fehérje 80%
Átlagos tápérték 1 adagban:
Energia 134 kCal
Zsír 2g
Szénhidrát 1g
Fehérje 27g
Aminosav profil:
Glutamát 13,8%
Prolin 4,31%
Aszparaginsav 9,18%
Leucin* 6,44%
Alanin 3,7%
Arginin 6,29%
Lizin* 6,32%
Valin* 4,31%
Izoleucin* 2,74%
Tirozin 2,39%
Fenil-alanin* 3,57%
Szerin 4,19%
Treonin* 3,54%
Cisztein 1,65%
Hisztidin* 2,14%
Glicin 3,24%
Methionin* 1,36%
Triptofán* 0,85%
*a 9 esszenciális aminosav
Felhasználási javaslat:
Keverjen el 3 púpozott evőkanál fehérjeport 3 dl vízben vagy sovány/növényi tejben. Ízesítse ízlés szerint. Használható sütemények, főzelékek, pudingok vagy bármilyen más étel készítéséhez.
A borsófehérje meleg vagy hideg receptekhez is felhasználható. Hő hatására a fehérjetartalom nem csökken, a fehérje mindössze denaturálódik, azaz megváltozik a kémiai szerkezete (pl. ahogy a tojás sütésekor az állaga megváltozik). A Netamin Natúr Borsó Fehérje semleges íze miatt kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez, sós és édes ételek, illetve italok elkészítéséhez. Liszt helyettesítésére, főzelékek és levesek sűrítéséhez is használható. A szükséges liszt felét-harmadát helyettesítheted fehérjeporral, recepttől függően akár a teljes mennyiséget.
Adagolás:
Fehérjeturmixként 3 csapott evőkanál (33 gramm) fehérjeport ízlés szerint ízesítve rázz össze vízzel vagy (növényi) tejjel egy shakerben, vagy gyümölcsökkel készíts belőle smoothie-t turmixgépben. Főzéshez a liszthez hasonlóan használható mindenféle étel fehérjetartalmának növeléséhez.
Tárolás:
Száraz, hűvös, sötét helyen tartandó, gyermekek elől el kell zárni!
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 október