Miért jó?
A fenyőmag nemcsak finom, hanem nagyon értékes élelmiszer is. Magas a fehérje- és élelmirost-tartalma, igen gazdag A-, E, B1- és B2-vitaminokban, nikotinamidban, valamint néhány különleges szerkezetű, többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. Közülük legfontosabb a pinolénsav, aminek számos betegség megelőzésében fontos szerepe van. Hatékonysága főleg az elhízás megakadályozásában, a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának késleltetésében jelentős.
Védőgázas csomagolásban.
Összetevők:
natúr fenyőmag
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1962 kJ / 475 kcal
Zsír: 38,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,8 g
Szénhidrát: 2,9 g
- amelyből cukrok: 2,4 g
Fehérje: 20,1 g
Só: 0,02 g
Mangán: 8,5 mg 425 % NRV*
Vas: 6,45 mg 46 % NRV*
Cink: 6,0 mg 15 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
A termék összetételének elemézésekor kapott értékek a természetes alapanyagból készült élelmiszerek esetén megszokott mértékben ingadozhatnak.
Javasolt napi beviteli mennyiség: 50 g
Felhasználási javaslat:
A fenyőmagot leggyakrabban salátákhoz, süteményekhez, zöldség- és rizsköretekhez, mártásokhoz használják. A legismertebb fenyőmaggal készülő étel a Pesto, az olaszok egyik legnépszerűbb szósza. Ez egy sűrű, zöld mártás olívaolajjal, bazsalikommal, fokhagymával, parmezán sajttal és jó sok fenyőmaggal.