Héj nélküli tökmag védőgázas csomagolásban.
A tökmagban lévő zsírban oldódó vitaminok közül elsősorban az E vitamint említhetjük, de az Alpha-, Béta-tocophero-l és szeléntartalma is fontos, mert ezek több betegség megelőzésében segédkeznek.
Miért jó?
A tökmag legfontosabb tulajdonságai:
Allergének:
Földimogyorót, dióféléket és szezámmagot feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 2382 kJ / 575 kcal
Zsír: 43 g
- amelyből telített zsírsavak: 8 g
Szénhidrát: 3,6 g
- amelyből cukrok: 2,4 g
Fehérje: 35 g
Só: 0,05 g
Foszfor: 1174 mg 168 % NRV*
Magnézium: 592 mg 158 % NRV*
E-vitamin: 38 mg 317 % NRV*
Réz: 1,3 mg 130 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
A termék összetételének elemézésekor kapott értékek a természetes alapanyagból készült élelmiszerek esetén megszokott mértékben ingadozhatnak.
Javasolt napi beviteli mennyiség: 50 g
Figyelmeztetés:
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.