A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumot, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, mangán, cink tartalma kiemelendő.
A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
Nettó súly 250g
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energiatartalom 2435 kJ / 590 kcal
Zsír 52,6 g
- ebből telített 4,5 g
Szénhidrát 3,4 g
- ebből cukor 3,4 g
Fehérje 20,7
Só 1 g
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július