A Tamari sűrűbb mint a Shoyu, ezért erősebb és jellegzetesebb az íze, aromája. A fő különbség a shoyu és a tamari között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát, csak teljes szójababból készül és a miso készítés mellékterméke. A tamari szó szerint azt jelenti, hogy felgyülemlik, felhalmozódik. Itt arra a folyadékra hivatkoznak, ami a teljes megérett szójababból (miso) gyűjtenek össze. A tamari szójaszósz kitűnően használható a konyhasó (NaCl) helyett.
A Clearspring új, egyedi erősségű Tamari-t Japánban készíti új gyártónk, aki fél évszázada szójaszószt főz az Ena-hegy lábánál, a Japán Alpok legdélibb részén. A teljes szójababból készült Clearspring Single-Strength Tamari hagyományos módszerekkel fermentálódik és 9 hónapig érlelődik.
Összetevők:
víz, szójabab * (33%), tengeri só, shochu* (víz, tenyésztett rizs*, só), pörkölt szójabab * (2,5%).
*ökológiailag termesztett
Tápérték 100g termékben:
Energia kJ 263 / kCal 62
Szénhidrát: 4,g5
Fehérje 11g
Só 14,8g
Tárolás:
Hűvös és száraz helyen.
Forrás: gyártó/forgalmazó. 2020. április