A csípős csiliszósz nagyon kedvelt az ázsiai konyhában. Sokféle csiliszósz létezik, amelyek ízvilágukban és a csípősségük mértékében térnek el egymástól. Ez a délkelet-ázsiai eredetű szósz piros csili csírájából készül, kifejezetten csípős, ugyanakkor nagyon egészséges is. Kitűnően egészíti ki a hal- és húsételeket és a zöldséges fogásokat. Ha igazán csípős ázsiai ételeket szeretnél készíteni, keverj pár kanál csiliszószt főzés közben a wokba vagy a serpenyőbe.
Összetevők:
chili (32%), cukor, ivóvíz, ecet borpárlatból, módosított keményítő, étkezési só, szilva
Allergének:
Nyomokban dióféléket, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 645 kJ / 152 kcal
Zsír 0 g
- amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 37 g
- amelyből cukrok 29 g
Fehérje 0,6 g
Só 5,1 g
Tárolás:
Száraz helyen, fagytól és hőtől védve tárolandó. Felbontás után tárolja hűtve, és 4 héten belül fogyassza el.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2023 november