A lisztkeverék speciális receptúrájának köszönhetően a császármorzsa tartósan friss hatású lesz, azaz másnap sem lesz száraz, mint ez egyéb gluténmentes péksüteményekre ez jellemző lehet.
Összetevők:
tápióka keményítő, kókusz liszt, útifűmaghéj liszt, arany lenmag liszt, konjak liszt
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 1503 kJ / 357 kCal
Zsír 4,9g,
- ebből telített zsír 3,6g;
Szénhidrát 64,6g,
- ebből cukor 3,3g;
- ebből poliol: 0g
- keményítő 61,3g
Fehérje 6,6g;
Élelmi rost 13,9g;
Só 0,1g
Elkészítés (fél tasak felhasználásával):
4 db M-es tojást, 20g Eritritet és keverd el csomómentesre a lisztkeverékkel. Fokozatosan adj hozzá 50ml növényi tejet, 50ml facsart narancslevet és 20g mazsolát, majd 20-30 percet pihentesd. A tésztát 25cm átmérőjű serpenyőben, 2 ek hevített kókuszolajra öntve, közepes hőmérsékleten gyakran kevergetve, átforgatva, tördelve pirítsd apróbb darabokra. Tálald porított eritrittel, sárgabarack lekvárral.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2023