A burgonya víztartalmának szárítással történő teljes elvonása után különböző többnyire finoman lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző anyag keletkezik. Kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető belőle. Tésztafélékhez, pékáruhoz adva lazító hatású adalék.
Összetevők:
100 % burgonya.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1417 kJ (338 kcal)
Zsír 0,3 g
- amelyből telített zsírsavak 0,1 g
Szénhidrát 72,7 g
- amelyből cukrok 1,7 g
Fehérje 10,1 g
Só 0,5 g
Burgonyapüré készítése:
250 g Burgonyapehelyhez adjunk fél liter meleg, sós vizet, ízlés szerint vajat vagy margarint, majd keverjünk hozzá fél liter hideg tejet.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Szlovákia