Napjainkban az emberi fogyasztásra termesztett és feldolgozott, gondosan válogatott egész szemű zabot megtisztítják külső héjától, majd malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással állítják elő. A zabpehely tartalmazza a zabszemekben lévő táplálkozás-élettani szempontból fontos alkotóelemeket, fehérjéket, élelmirostokat, természetes vitaminokat, és ásványi anyagokat.
Élettani hatásai:
Tápanyagok 100 g termékben:
Energia 1566 kj / 372 kcal
Zsír 7 g
- amelyből telített zsírsavak 1,3 g
Szénhidrát 59 g
- amelyből cukrok 1 g
Fehérje 13 g
Só g
Felhasználás:
Dupla mennyiségű vízben, vagy (növényi) tejben 5-10 perc alatt zabkását főzhetünk belőle, de alkalmas különféle sütemények és kekszek elkészítésére is.
Tárolás:
Száraz és hűvős helyen tárolandó.