A csipkebogyóról régóta tudjuk, hogy több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom, egyes vidékeken hazai citromnak is nevezik. A népi hiedelem szerint jó hatással van a nyálkahártya és a bőr egészségének megőrzésében. Különösen ajánlották fizikai megterhelés, betegség időszakában.
Emlékszem gyerekkoromban egy szélvihar kidöntötte a nagyszüleim legszebb csipkebokrát. Még szerencse, mondta nagyapám, hogy a nagyanyád csipke szörpjéből néhány üveg ott lapul a kamrában.
„Olyan sűrűt és finomat, azóta sem ittam, Nekik ajánlom szeretettel.”
A prémium minőségben, különlegesen szép, hagyományőrző csomagolásban forgalomba kerülő szörp nemcsak üdítően finom ital, de fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez is.
Kínáljuk csipke szörpünket a természetben föllelhető csipkebogyó értékes összetevőivel, kiegészítve a méz jótékony hatásával, fogyassza szeretettel!
Összetevők:
cukor, csipkebogyólé (csipkebogyólé sűrítményből), méz, étkezési sav: citromsav, természetes aroma
100g szörp előállításához 60 g csipkebogyólének megfelelő csipkebogyólé sűrítményt és 2 g mézet használatunk fel.
Átlagos tápérték 100 ml termékben:
Energia: 1497 kJ /344 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát:
- amelyből cukrok: 85 g
85 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Adagolás:
Javasolt hígítás 1:8
Gyártó:
STORK Élelmiszer Manufaktúra Kft.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022. augusztus