A gránátalma-mangó gyümölcslében a két gyümölcs egészségre gyakorolt pozitív hatása együttesen érvényesül. Fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez és a krónikus betegségek kialakulásának megelőzéséhez.
- A mangó vércukorszint csökkentő hatását kimutatták elhízott személyekben. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük az elhízás és annak következményeként kialakuló betegségek (például kettes típusú cukorbetegség) kialakulását. A mangó étvágycsökkentő hatása a zsírsejtek által termelt leptin és adiponektin hormonokra gyakorolt hatása révén érvényesül.
Természet Áldása gránátalma-mangó gyümölcslé rendszeres fogyasztása a vér HDL koleszterin szintjét pozitívan befolyásolja. A HDL koleszterin az ún. „védő”-koleszterin, az érfalban már lebomlott koleszterint visszaszállítja a májba, ahol lebomlik, ezáltal részt vesz az érfal védelmében.
Az egzotikusan kellemes íze mellett a mangó magas vitamin-, és ásványi anyagtartalommal rendelkezik. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, C-vitamint, kalciumot, magnéziumot és káliumot. Kiemelkedően magas A-vitamin tartalma elsősorban látásunk egészségéért felel. Továbbá, az A-vitamin biztosítja a csont és fogak egészséges fejlődését, szerepe van az embrionális fejlődésben, valamint a hámszövet épségének fenntartásában. Antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik. A C-vitamin az immunrendszer megfelelő működéséhez járul hozzá, a K-vitamin a véralvadásban, csontfejlődésben játszik szerepet, valamint újabban az érelmeszesedés elleni védelemben is szerepet tulajdonítanak neki. Gyümölcshúsában található bioaktív összetevők a vastagbél daganat kialakulásának megelőzésében játszanak fontos szerepet. - A gránátalma (punica granatum) az egyik legrégebb óta ismert gyümölcs. Lombhullató fa vagy bokor. A punicaceae család tagja. Őshonos Indiában a Himalaya területén és Iránban. Nagy mennyiségű flavonoidot ( mint pélául antociánt) tartalmaz. Káliumban, kalciumban és C-vitaminban gazdag. Évszázadokon keresztül használták gyógyítás céljából, „a természet erejének” tartották.
Eredetileg parazitás és mikrobiális fertőzések, fekélyek, hasmenés, vérhas, és légúti megbetegedések kezelésének céljából alkalmazták. A gránátalma szív- és érrendszeri védőhatása elsősorban magas antioxidáns-tartalmának köszönhető. Fogyasztása segíthet megelőzni az érelmeszesedést.
A gyümölcsben az egyenként is erős antioxidáns típusú vegyületek együttes hatása érvényesül a szabad gyökök ellen.
Csökkenti az éhségérzetet, növeli a jóllakottság érzetét, csökkentik a koleszterinszintet és a bélműködést is pozitívan befolyásolják.
Összetevők:
80% Gránátalma gyümölcslé 100%-os direktléből, 20% Mangó gyümölcslé 100%-os direktléből.
Tápérték 100ml termékben:
Energia 245 kJ /58 kcal
Szénhidrát 14,2 g
- amelyből cukrok 13 g
Fehérje 0,2 g
Só 0,01 g
Tárolás:
+2 és +15 C között, száraz helyen. Felbontás után ajánlott hűtőszekrényben tartani és 3 napon belül elfogyasztani, mivel tartósítószert nem tartalmaz, kizárólag hőkezeléssel tartósított termék.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023