A kókuszzsír egy étkezési olaj, az ázsiai kulinária szerves része. Sütésre, főzésre használják leginkább. A kókuszpálma gyümölcséből, a kókuszdió szárított (vagy nem szárított, feldolgozási eljárástól függ) húsából nyerik ki. Nem csak a gasztronómia területén használatos, eltérő minőségű forrásokat orvosi, szépségipari célokra egyaránt alkalmaznak. A kókuszzsír a szervezet számára elengedhetetlen zsírsavakat tartalmaz. Az egyik legtermészetesebb zsírféle. Kókuszolajként is ismert, mert állaga a külső hőmérséklettel együtt változik.
Összetevők:
100% kókuszolaj
Tápérték 100g termékben:
Energia 3400 kJ / 830 kCal
Zsír 92 g
- ebből telített 83g
- egyszeresen telítetlen 7g
- többszörösen telítetlen 2g
Felhasználás:
Sütéshez, pároláshoz, hidegen süteményekbe vaj-margarin helyett.